Bänkskytte

Grundkonceptet för bänkskyttet är att skytten skjuter sittande vid en bänk med stöd fram och bak. Med luftgevär skjuter man från 25 meter.  Målet är endera att skjuta så hög poäng som möjligt, eller också att placera samtliga träffar så nära varandra som möjligt.

 

Klasser


1. Light Varmint
2. Heavy Varmint 
3. 10 Joule klass


Kaliber .177 .20 och .22 är tillåtna och allt tolkas med en .22 tolk så att alla dessa kalibrar kan tävla mot varandra. Det är främst totalvikten på riggen och anslagsenergin som avgör vilken klass man tävlar i med sin bössa. Reglementet vad som gäller om klasserna, vilka typer av stöd  som är tillåtna, med mera, finns på WRABF hemsida:
http://www.wrabf.com/WRABF%20Rules.htm
Det finns en klass för de flesta typer av bössor, men kom ihåg att max anslagsenergi för högsta klassen är 27 Joul

 

Långhållsskytte

Långhållsskytte med luftvapen är något som verkar tilldra sig intresse. Detta är troligen på grund av att en del luftvapenskyttar tycker att de 25 meter som bänkskyttet skjuter på, är alldeles för kort avstånd.

 

Grundkonceptet för långhållskyttet är att skytten skjuter stående utan stöd eller sittande med stöd från en bänk. Målet är endera att skjuta så hög poäng som möjligt, eller också att placera samtliga träffar så nära varandra som möjligt.

 Regler

 

 

Flag Counter
free counters

Skyttelänkar

Övriga länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)